Кожен, хто згадує своє навчання, пам'ятає вчителів, а не методи і прийоми. Учитель – серце системи освіти.

(Сідні Хук)

Новини МНАУ

Новини Миколаївського національного аграрного університету
  1. Вісті з курсів підвищення кваліфікації Uni-Biz Bridge від UGEN «Сучасний викладач»

    Адміністрація та викладачі ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж МНАУ»: Володимир РИБАЧУК, Ліна МАНДРИК, Катерина МУСІНІНА, Олена Василенко, Тетяна МАРКОВСЬКА, Олена КИРИЧУК - стали учасниками проєкту Uni-Biz Bridge від  UGEN «Сучасний викладач». 

    У ході проєкту дізналися про нові методики та підходи бізнес-освіти, розвинули власні софт-скіли. Брали участь в дискусіях та обговореннях під час воркшопів, присвячених питанням: «Як сформувати особистий бренд викладача», «Work & Study: популярний тренд чи реальне рішення для розвитку талантів», «Діджитал-помічники в підготовці та під час занять зі студентами», «Тайм-менеджмент: інструменти, пріоритети, планування».

    Родзинкою фінального етапу проєкту став World cafe «Сучасний студент: навички, вміння  та знання», за підсумками якого учасники сформували портрет сучасного студента.

    Успішно подолавши фінальне тестування, викладачі поповнили власні методичні скарбнички  сертифікатами на 12 годин від СЕО UGENУкраїна.

  2. ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА БІОІНЖЕНЕРІЇ ТРИВАЄ

    Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті,   подальшого шляху навчання та праці. Без перебільшення можна сказати, що для   випускників школи – це завжди проблема номер один. 

    Профорієнтація є одним із видів допомоги людині в усвідомленні своїх цілей, потреб, цінностей, самовизначенні. Головним завданням даної роботи є надання випускникам практичних порад і рекомендацій з особистісного розвитку і успішного вибору професійного шляху від фахівців. 

    Кафедра біотехнології та біоінженерії Миколаївського НАУ не полишає систематичної активності щодо залучення якомога більшої кількості абітурієнтів до вступу в університет у 2023 році. Викладачі кафедри продовжують активно проводити профорієнтаційну роботу серед учнів випускних класів у  Новоодеській, Сухоєланецькій та Костянтинівській ОТГ.

    У межах профорієнтаційної роботи 18 березня 2024 року НПП кафедри було організовано та проведено онлайн-зустріч «Вступ 2024». У конференції взяли участь учні Бузького ліцею Сухоєланецької сільської ради, викладачі кафедри біотехнології та біоінженерії, відповідальний секретар ПК МНАУ Євген БАРКАРЬ, керівник Центру професійної орієнтації МНАУ Ігор МАРЦЕНЮК. 

    Учасників заходу поінформували про умови вступу до Миколаївського НАУ, правила реєстрації на проходження НМТ, підготовчі курси на базі університету тощо. Майбутні випускники отримали відповіді на поставленні запитання, отримана інформація стане в нагоді абітурієнтам при виборі своєї професії.

    Щиро дякуємо адміністрації школи та класному керівнику 11-го класу Інні РЯБОШ за допомогу в організації заходу! Сподіваємося на подальшу співпрацю! Миру всім та скорішої перемоги!











    Асистент кафедри біотехнології та біоінженерії Ірина ЛЮТА

  3. Участь в обговоренні Освітніх програм спеціальності 181 «Харчові технології»

    Викладачі кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій Миколаївського національного аграрного університету доцентка, кандидатка с.-г. наук Олена ПЕТРОВА та старша викладачка, докторка філософії Наталя ШЕВЧУК взяли участь в обговоренні Освітньої програми «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» другого рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького та Освітньої програми «Крафтові харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» Луцького національного технічного університету. 

    Розробники освітньої програми ознайомили присутніх із обов’язковими та вибірковими компонентами. Було надано рекомендації щодо освітніх компонент та їхнього тематичного наповнення. Учасники обмінялися думками щодо вирішення проблем підготовки здобувачів вищої освіти, а саме впровадження дуальної освіти, академічної мобільності та покращити практичну підготовку здобувачів.

    Дякуємо колегам за запрошення до обговорення Освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології».



  4. Зустріч зі стейкхолдером Юрієм Кормишкіним

    У п’ятницю, 15 березня 2024 року, відбулася зустріч студентів II та III курсів спеціальності 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» із власником ТОВ СП «ПАЕК», доктором економічних наук, професором Юрієм Кормишкіним. На зустрічі були присутні в.о. декана інженерно-енергетичного факультету Каріне Горбунова, а також гарант освітньої програми спеціальності 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» Володимир Мартиненко.

    Український підприємець Юрій Кормишкін, власник агрохолдингу «Південна аграрно-експортна компанія», який колись здобув вищу освіту та захистив докторську дисертацію у Миколаївському національному аграрному університеті, тепер є професором і важливим прикладом для студентської молоді. Він поділився своїм досвідом у сфері аграрного виробництва на ТОВ СП «ПАЕК», звертаючи увагу на проблеми, що виникають у зв'язку з воєнним станом та необхідністю розмінування сільськогосподарських угідь. Юрій Анатолійович обговорив потреби підприємства для фахівців різних напрямків.

    Також він відзначив, що Миколаївський НАУ пропонує можливість дуальної форми навчання, де студенти можуть отримати цінний досвід та практичну підготовку в агропромисловому секторі.

    Висловлюємо подяку стейкхолдеру Юрію Анатолійовичу за плідну співпрацю!

     




  5. Зустріч зі стейкхолдером ТОВ СП «ПАЕК»

    15 березня 2024 року в.о декана інженерно-енергетичного факультету Каріне Горбунова організувала зустріч із власником ТОВ СП «ПАЕК» – Юрієм Кормишкіним для здобувачів ІІ та ІІІ курсів спеціальності 208 «Агроінженерія». Український бізнесмен Юрій Кормишкін, якому належить агрохолдинг «Південна аграрно-експортна компанія» (ТОВ СП «ПАЕК»), який свого часу здобув вищу освіту у Миколаївському національному аграрному університеті, а сьогодні є професором та яскравим прикладом для студентської молоді, поділився досвідом про ведення роботи аграрного виробництва на ТОВ СП «ПАЕК».  

    Також зазначив що Миколаївський НАУ має можливість дуальної форми навчання, де здобувачі вищої освіти можуть переймати безцінний досвід та практичну підготовку в агропромисловому напрямку. 

    Дякуємо, Юрію Анатолійовичу, за плідну співпрацю!



  6. Кураторська година на тему: «Найкорисніша звичка ХХІ сторіччя»

    Мислення є складним, багатогранним продуктом діяльності головного мозку, що складається із набору ментальних установок, до яких входять переконання, принципи, ідеї та різні розумові кліше. Вчинки, відчуття, настрій і вся життєва ідеологія людини в першу чергу визначається її мисленням, саме тому свідомість, що дозволяє бачити можливості та чітко планувати шлях до успіху, не зупиняючись перед труднощами, є надзвичайно цінною. 

    14 березня 2024 року асистентом Вадимом Посухіним для здобувачів вищої освіти групи БТМ 1/1 проведено кураторську годину на тему: «Найкорисніша звичка ХХІ сторіччя». Протягом даного заходу присутніх було ознайомлено із такими питаннями:

    - Confirmation bias – різновид когнітивного спотворення та систематичної помилки індуктивного мислення, що полягає в тенденції людини шукати та інтерпретувати інформацію, яка узгоджується з її переконанням чи гіпотезою, при цьому ігноруючи альтернативні рішення та інші точки зору.

    - Reticular Activating System – система, що відповідає за фільтрацію всієї інформацію перед тим, як вона стане думкою чи ідеєю та пропускає виключно той матеріал, що є важливим для людини на даний момент.

    - Метаболічний ланцюг норадреналіну, його зв’язок із кортизолом і дофаміном, їх сукупний вплив на відчуття щастя, мотивацію, роль у досягненні психологічного та фізіологічного довголіття.

    Абсолютно кожна людина народжена для щастя, і тільки наші думки та власне ставлення до життя, впливають на те, чи відчуваємо ми себе щасливими і віримо в те, що здатні досягти успіху. Саме мислення визначає, куди і як ми рухаємося.






    Куратор групи БТМ 1/1, асистент кафедри біотехнології 

    та біоінженерії Вадим ПОСУХІН


  7. Спортивний відпочинок зі здобувачами ГРС та Туризм

    17.03  зі здобувачами ГРС та Туризм провели дуже корисно час. Скелелазання - це олімпійський вид спорту, який передбачає активне усвідомлення положення тіла і стратегічне розташування рук і ніг для переміщення з однієї точки опори на іншу. Таке тренування розвиває зорово-моторну координацію та й навантаження йде на все тіло. Скажу одразу - це не легко, як може здаватись на перший погляд. Пишаюсь нашими студентами, ви великі молодці, кожен дійшов до найвищої точки і не сказав «не можу», навіть якщо не вдавалось з першого разу. Дякую здобувачам за активність та позитивно проведений час та інструкторам  за професіоналізм та підтримку.



  8. МНАУ проводить тренінг профорієнтації для школярів Михайлівського ліцею Степівської сільської ради

    Тренінг профорієнтації провели для учнів 9-11 класів Михайлівського ліцею Степівської сільської ради Миколаївського району, Миколаївської області. Дівчата та хлопці вчилися визначати професії, у яких можуть стати успішними. Про це розповіла тренерка Ганна Каськова. Організували навчання для школярів доцент кафедри економічної теорії і суспільних наук Тетяна Борко та керівник ННЦПО Ігор Марценюк.

    "Усе може стати професією. Головне дати чесну відповідь собі, від чого ви отримуєте задоволення?", – каже тренерка.

    Психологиня Ганна Каськова на життєвих прикладах та вправах розповіла учням, як обирати професію та на що потрібно зважати.

    "Вибір професії – це насправді дуже важливо. Оскільки більшість часу нашого життя ми приділяємо своїй роботі. Насамперед ми маємо звертати увагу на наші бажання. Не на бажання наших батьків, знайомих, щоб робота приносила задоволення. Далі ми говоримо про те, які можуть бути обмеження для людей, які займаються тією чи іншою професією, що зараз є найбільш актуально на ринку праці".

    Учасниця тренінгу Валерія Рихель з майбутньою професією визначилася. Вона каже, що хоче стати менеджером: "З дитинства мріяла бути менеджером. Для мене це завжди було цікаво, комунікація з людьми, спілкування, вирішувати завдання".
    Олександр Шовкун розповів, що під час воєнного стану зацікавився агровиробництвом: "Мені подобається аграрна сфера, щось у подібній категорії. Це, напевно, робота на полях. Мені це подобається".
    Запрошуємо всіх талановитих і активних до співпраці з Миколаївським національним аграрним університетом. 
    Вступайте до дружної родини МНАУ і ваші мрії обов’язково здійсняться!
  9. Участь у Міжнародній конференції науковців факультету агротехнологій

    5-6 березня 2024 року в Манчестері (Великобританія) відбулась XI Міжнародна онлайн науково-практична конференція «Modern Science: Current Issues» в якій взяли участь зі статтею «Dynamics of growth processes of winter wheat under the influence of predecessors and sowing dates» професор кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Олег КОВАЛЕНКО та здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій Уляна ШЕЛІНГЕР (група А 3/2), Анатолій ШЕЛІНГЕР (група А 3/3) та Ілля БЕРШАДСЬКИЙ (група А 3/2). По закінченні конференції учасники отримали сертифікати про участь у конференції.



  10. Участь НПП кафедри рослинництва та СПГ та здобувачів вищої освіти у Міжнародній конференції

    1 березня 2024 р. у м. Прага (Чехія) відбулась Міжнародна науково-технічна онлайн конференція в якій взяли участь доктор сільськогосподарських наук, доцент, професор кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Олег КОВАЛЕНКО та здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій Уляна ШЕЛІНГЕР (група А 3/2), Анатолій ШЕЛІНГЕР (група А 3/3) та Ілля БЕРШАДСЬКИЙ (група А 3/2). Науковці університету представили результати своєї наукової роботи у вигляді статті на тему «Einfluss von Vorfrüchten und Aussaatterminen auf Wachstum und Entwicklung von Winterweizen in der Südsteppe der Ukraine». По закінченні конференції учасники отримали сертифікати. 



Організації, асоціації

Центр екологічного землеробства «Південь Органік» МНАУ. Українська Асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.

Наукові вісники МНАУ

Нові видання МНАУ

Газета "Агросвіт"

 

Flag Counter

Справжнє джерело багатства і капіталу – людські мозок, натхнення, уява та віра в майбутнє! (Стів Форбс)