Кожен, хто згадує своє навчання, пам'ятає вчителів, а не методи і прийоми. Учитель – серце системи освіти.

(Сідні Хук)

Об’єднання українських підприємств малого і середнього бізнесу у фруктовому та овочевому секторі на світових та внутрішніх ринках

28 січня 2016 р. науково-педагогічні працівники кафедри фінансів і кредиту Миколаївського НАУ – Корабахіна А.Ю. та Нікуліна І.М. відвідали семінар на тему: «Об’єднання українських підприємств малого і середнього бізнесу у фруктовому та овочевому секторі на світових та внутрішніх ринках», який відбувся на базі Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області. Даний захід був присвячений презентації проекту, який фінансується Шведським агентством з питань міжнародного співробітництва та розвитку (SIDA) й Міжнародним торговим центром (ITC).

Мета проекту – вихід українських підприємств малого та середнього бізнесу в сфері плодоовочівництва трьох південних областей (Херсонської, Одеської та Миколаївської) на міжнародний і національний ринки за рахунок:

- розробки дорожньої карти;

- підвищення експортного потенціалу і конкурентоспроможності підприємств;

- укріплення потенціалу установ і організацій з підтримки розвитку підприємництва;

- налагодження комунікацій з потенційними клієнтами (покупцями продукції).

На семінарі були присутні представники провідних підприємств аграрного бізнесу Миколаївщини (овочеві компанії «С-Росток», «Agrofusion», фермерське господарство «Владам»), які визначили основні проблеми виходу на зовнішні ринки, інформаційного забезпечення підтримки підприємств малого і середнього бізнесу, якості підготовки персоналу і його готовність до інтеграційних процесів.

Загальна тривалість проекту – 4 роки (2016-2019 рр.).

ФОТОЗВІТ

Організації, асоціації

Центр екологічного землеробства «Південь Органік» МНАУ. Українська Асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.

Наукові вісники МНАУ

Нові видання МНАУ

Газета "Агросвіт"

 

Flag Counter

Справжнє джерело багатства і капіталу – людські мозок, натхнення, уява та віра в майбутнє! (Стів Форбс)