Кожен, хто згадує своє навчання, пам'ятає вчителів, а не методи і прийоми. Учитель – серце системи освіти.

(Сідні Хук)

Школа розвитку сільської громади

В умовах децентралізації влади виникають дискусії щодо майбутнього не тільки сіл, а й районів, міст та навіть цілих областей. Варто відмітити, що сьогодні задля успішного результату глибоких реформ важливим є забезпечення навчання представників місцевої влади та громад.

З цією метою 15-17 липня 2015 р. представники кафедри фінансів і кредиту Миколаївського національного аграрного університету – канд. екон. наук Лункіна Т. І. та асистент Корабахіна А. Ю. взяли участь у першому трьохденному тренінг-курсі у «Школі розвитку сільської громади».

Експерти та практики «Ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії на Миколаївщини», що створено Фондом розвитку м. Миколаєва – доценти ОРІДУ НАДУ при Президентові України Олеся Голинська та доцент ОРІДУ НАДУ Михайло Свірін, а такожзаступник начальника Управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації Лілія Машкова, голова правління Фонду Михайло Золотухін запропонували насичену програму, що містила:

по-перше,роз’яснення основних засад ідеології та планів реформ з формування спроможних територіальних громад відповідно до нових вимог законодавства України;

по-друге, практичні вправи — роботи над помилками та узагальнення кращих практик перших кроків формування спроможних територіальних громад у Миколаївської , Одеської та інших областей України. Зокрема, формування перспективних планів та паспортів об’єднаних громад, практики організації та результатів їх громадських обговорень;

по-третє, презентацію можливостей залучення ресурсів (кошти: ДФРР, державного бюджету, місцевих бюджетів та гранти міжнародних і місцевих донорів) для формування та розвитку спроможних територіальних громад.

ФОТОЗВІТ

 

 

Організації, асоціації

Центр екологічного землеробства «Південь Органік» МНАУ. Українська Асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.

Наукові вісники МНАУ

Нові видання МНАУ

Газета "Агросвіт"

 

Flag Counter

Справжнє джерело багатства і капіталу – людські мозок, натхнення, уява та віра в майбутнє! (Стів Форбс)