Кожен, хто згадує своє навчання, пам'ятає вчителів, а не методи і прийоми. Учитель – серце системи освіти.

(Сідні Хук)

Новини МНАУ

Новини Миколаївського національного аграрного університету
  1. Участь кафедри землеробства, геодезії та землеустрою у науково-практичній конференції, присвяченій Всесвітньому метеорологічному дню «На варті кліматичних дій» та Всесвітньому дню водних ресурсів «Вода для миру»

    22 березня 2024 р. науково-педагогічні працівники кафедри землеробства, геодезії та землеустрою факультету агротехнологій Тетяна Манушкіна, Ірина Смірнова, Ігор Бульба та Юрій Задорожній взяли участь науково-практичній конференції, присвяченій Всесвітньому метеорологічному дню «На варті кліматичних дій» та Всесвітньому дню водних ресурсів «Вода для миру» в секції «Гідрологія та гідрохімія» з темою доповіді: «Наслідки для агросектору після руйнування Каховської ГЕС».

    Науково-практична конференція присвячена проблемам метеорології та кліматології, гідрології і гідрохімії, моніторингу, оцінювання та прогнозування екологічного стану довкілля.

    Завданням конференції є сприяння в обміні інформацією про сучасні досягнення науки з метою ефективного впровадження в практичну діяльність.

    Висловлюємо щиру подяку організаторам науково-практичної конференції за змістовну та корисну інформацію.



  2. ПРОВЕДЕННЯ 36-Ї СТУДЕНСЬКОЇ НАУКОВО-ТЕОРИТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ НА КАФЕДРІ ГРУНТОЗНАВСТВА ТА АГРОХІМІЇ

    22 березня 2024 року на кафедрі ґрунтознавства та агрохімії була проведена 36-а студентська науково-теоретична конференція «Участь молоді у розбудові агропромислового комплексу країни», Секція «Грунтознавство та агрохімія».

    Для участі здобувачами вищої освіти були підготовлені цікаві повчальні доповіді з презентаціями. Під час конференції учасники вступали в дискусії, піднімали питання щодо стану мінералізації та кислотного показника поливної води р. Південний Буг і перспективних напрямків  розвитку органічного землеробства в Україні. Розглянуті питання є актуальними  в період військового стану країни та отримали рекомендацій щодо подальших досліджень. Дякуємо здобувачам освіти за активну участь в конференції. 








  3. УЧАСТЬ У ІV МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОБЛЕМИ ТА ДОСЯГНЕННЯ СУЧАСНОЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ»

    22 березня 2024 року Національним фармацевтичним університетом було організовано та проведено ІV Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології».

    У заході взяли участь фахівці з різних куточків України та закордонних наукових установ. Представником від Миколаївського НАУ на даній зустрічі була асистент кафедри біотехнології та біоінженерії Ірина ЛЮТА.

    Основною тематикою конференції стало обговорення сучасного стану та перспектив у галузі біотехнології: фармацевтичної, харчової, сільськогосподарської. Різнобічність тематик доповідачів зумовила виникнення наукових дискусій серед учасників заходу.

    Дякуємо організаторам конференції за можливість взяти участь у такому надзвичайно цікавому та інформативному заході! Переможного миру, нових задумів і здобутків!






    Асистент кафедри біотехнології та біоінженерії Ірина ЛЮТА

  4. Відвідування «Костянтинівського елеватора»

    18 березня 2024 року відбулася екскурсія на Костянтинівський елеватор-БВБ-ПАЕК для студентів ІІ та ІІІ курсів спеціальності 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» під керівництвом доцента кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Володимира Мартиненка. Дана екскурсія була організована за підтримки стейкхолдера – власника агрохолдинга «Південна аграрно-експортна компанія ТОВ СП "ПАЕК"», Юрія Кормишкіна.

    Під час екскурсії для студентів було представлено основні аспекти діяльності ТОВ «Костянтинівський елеватор». Ця компанія спеціалізується на зберіганні та переробці сільськогосподарської продукції, а також надає послуги зважування та оцінки якості зернових та олійних культур, їх обробки, зберігання та відвантаження.

    Заснована у 2017 році, ТОВ «Костянтинівський елеватор» має можливість щодня приймати до 5 тисяч тонн зернових автомобільним транспортом та має загальну місткість зберігання на рівні 100 тисяч тонн зернових та олійних культур.

    Цей проєкт є одним із наймасштабніших у групі компаній ПАЕК та є одним із найбільших елеваторних комплексів на Миколаївщині на сьогодні.

    Висловлюємо подяку керівництву компанії за можливість здобуття цінного практичного досвіду!


  5. СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ СЕКЦІЯ «БІОТЕХНОЛОГІЇ ТІ БІОІНЖЕНЕРІЇ»

    Протягом 21 березня 2024 року в Миколаївському національному аграрному університеті проходила 36-та студентська науково-теоретична конференція «Участь молоді у розбудові агропромислового комплексу країни». 

    На кафедрі біотехнології та біоінженерії відбулося секційне засідання «Біотехнології та біоінженерії» в якій було представлено 14 студентських доповідей дослідницько-пошукового та інформаційного характеру.

    Приємно відзначити, що в роботі секції взяли участь здобувачі вищої освіти 1-4 курсів та студенти магістратури освітньої спеціальності 162-«Біотехнології та біоінженерія». Представлені роботи охоплювали широкий спектр тем, були змістовні, мали практичну і наукову складову, викликали жвавий інтерес при обговоренні.

    Всім учасникам конференції бажаємо подальших творчих та наукових здобутків!



















    В.о. завідувача кафедри біотехнології та біоінженерії О.І. Каратєєва

  6. ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА ТА ІНТЕРАКТИВНИЙ ТРЕНІНГ У ЛІЦЕЯХ НОВООДЕСЬКОЇ ОТГ

    19-20 березня 2024 року НПП кафедри біотехнології та біоінженерії Миколаївського НАУ (проф. Гиль М.І., проф. Крамаренко С.С., доц. Крамаренко О.С.) було здійснено виїзд до загальноосвітніх ліцеїв Новоодеської ОТГ, зокрема ліцеїв №1, №2 та №3 міста Нова Одеса. 

    Під час зустрічей із майбутніми абітурієнтами їх було поінформовано про перелік спеціальностей Миколаївського НАУ, можливості для самореалізації здобувачів вищої освіти та умови вступу до університету в 2024 році. 

    Також під час даної зустрічі, для учнів 11-их класів було проведено інтерактивний тренінг «Мій усвідомлений вибір професії», який організували в.о. завідувача кафедри біотехнолдогії та біоінженерії Олена Каратєєва та керівник навчально-наукового центра професійної орієнтації Миколаївського НАУ Ігор Марценюк, та майстерно провели тренерки Ганна Каськова та Ольга Баша. Психологині на життєвих прикладах та вправах розповіли учням, як обирати професію та на що потрібно звернути увагу. Майбутні випускники дослідили різноманітні професії, спробували відчути себе кваліфікованими спеціалістами, проаналізувавши власні інтереси та навички.

    Поділилися з учасниками заходу досвідом свого студентського життя і здобувачі вищої освіти, які входять до складу студентського самоврядування Миколаївського НАУ Надія Прасова та Світлана Лойко. 

    На завершення профорієнтаційної зустрічі щоб наглядно ознайомити школярів із дозвіллям студентів і переконати їх у тому, що студентське життя проходить насичено та цікаво, майбутнім абітурієнтам представили художні номери учасники Культурно-мистецького центру «Експромт» Миколаївського НАУ. 

    Щиро дякуємо адміністрації ліцеїв Грич Антоніні Леонідівні, Колесник Світлані Володимирівні, Бібікову Юрію Михайловичу, класним керівникам 11-их класів, психологиням Ганні Каськовій та Ользі Баші, учасникам Культурно-мистецького центру «Експромт» за допомогу в організації заходу! Сподіваємося на подальшу співпрацю! 














    В.о. завідувачки кафедри біотехнології та біоінженерії 

    Олена КАРАТЄЄВА 

  7. ПРОВЕДЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ НА СЕКЦІЇ «ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА»

    21 березня 2024 року в межах проведення студентської науково-теоретичної конференції «Участь молоді у розбудові агропромислового комплексу країни» відбулося засідання секції «Технологія виробництва продукції тваринництва», під час якого було заслухано 21 студентську доповідь дослідницько-пошукового та інформаційного характеру. У роботі секції взяли участь здобувачі вищої освіти 3-4 курсів СВО «Бакалавр» та 1 курсу СВО «Магістр», які навчаються за освітньою спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

    Представлені роботи були змістовні, мали практичну та наукову складову. Найцікавіші роботи викликали жваву дискусію, наприклад, із питань оцінки морфометричних та якісних показників кларієвого сома або прискореного розмноження бджолиних сімей. 

    Дякуємо всім здобувачам вищої освіти за активну участь в обговоренні актуальних проблем тваринництва, вміння відстоювати власну думку та за презентацію результатів власних наукових досліджень.

    Бажаємо нових наукових звершень у майбутньому!









    Завідувач кафедри ТВПТ

    Сергій ЛУГОВИЙ

  8. СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ СЕКЦІЇ «ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА ТА ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ»

    21 березня 2024 року на кафедрі переробки продукції тваринництва та харчових технологій факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулася студентська науково-теоретична конференція «Участь молоді у розбудові агропромислового комплексу країни». 

    Взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» та 175 «Інформаційно-вимірювальні технології». Тематики доповідей були різноманітні, актуальні та науково обґрунтованими. Здобувачі вищої освіти відмінно володіли інформацією та впевнено відповідали на запитання. 

    Бажаємо подальших успіхів та творчого натхнення. Дякуємо за участь!!!














  9. Проведення відкритої лекції

    21 березня 2024 р. було проведено відкриту лекцію в режимі онлайн на тему: «Клінічне дослідження птахів» для здобувачів вищої освіти ІІІ курсу спеціальності 212 – «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза» з навчальної дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин». Лектор – кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни МНАУ Артем Іовенко. На лекції також були присутні викладачі кафедри ветеринарної медицини та гігієни: завідувач кафедри, кандидат ветеринарних наук, доцент Лумедзе І.Х. та асистент Лумедзе Т.С.

    Студенти ознайомилися з особливостями клінічного дослідження сільськогосподарських птахів. Розібрали схему клінічного дослідження птахів, зокрема за¬гальний огляд, вибіркове дослідження, спеціальне, в тому числі лабораторне, дослідження.

    Сподіваємося, що здобуті знання послугують теоретичним фундаментом для майбутнього становлення висококваліфікованих працівників у сфері ветеринарної медицини.





    Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни МНАУ Артем Іовенко


     

  10. Всеукраїнська науково-практична конференція на кафедрі виноградарства та плодоовочівництва

    21 березня 2024 року на факультеті агротехнологій МНАУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні підходи до вирощування, переробки і зберігання продукції рослинництва», організатором якої виступила кафедра виноградарства та плодоовочівництва. Проведення такого заходу вже стало традицією і проводиться вже п’ятий рік поспіль. До роботи конференції долучилися молоді вчені та здобувачі вищої освіти з більш як двадцяти наукових установ та вищих навчальних закладів освіти України у змішаному форматі. Із вітальними словами та побажаннями плідної праці виступили перший проректор МНАУ, професор Бабенко Д.В., доктор с.- г. наук, професор, академік НААН України Каленська С.М., декан факультету агротехнологій МНАУ, доктор с.-г. наук, професор Дробітько А.В.

    До обговорення були представлені доповіді з інноваційних технологій вирощування та переробки продукції рослинництва. Значний інтерес та жваве обговорення викликали доповіді щодо перспектив вирощування нішевих культур у південному регіоні, особливості агротехніки вирощування томатів в нетипових умовах, елементам технології точного землеробства, продуктивності овочевих культур за біологічного вирощування.

    У ці важкі для країни та наукової спільноти часи, важливо залишатися об’єднаними та продовжувати працювати задля нашої перемоги та майбутнього.





Організації, асоціації

Центр екологічного землеробства «Південь Органік» МНАУ. Українська Асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.

Наукові вісники МНАУ

Нові видання МНАУ

Газета "Агросвіт"

 

Flag Counter

Справжнє джерело багатства і капіталу – людські мозок, натхнення, уява та віра в майбутнє! (Стів Форбс)